A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szlovák lap: Orbán szuverén külpolitikája egyre több szlováknak tetszik


Egy friss felmérés mutatta ki az eredményt a Hlavné správy közlése szerint.

A Hlavné správy című szlovák lap arról ír, hogy a közép-európai országokat figyelő Central European Digital Media Observatory (CEDMO) több felméréséből is kiderül, hogy a szlovákok csaknem fele (47 százalék) úgy véli, hogy külföldi hatalmak befolyásolni fogják a közelgő választásokat.

Hatvanhárom százalékuk szerint az Egyesült Államok fogja befolyásolni a szeptember 30-i voksolást.

Egy másik felmérés szerint a korábbinál több szlovák (+4 százalék) gondolja úgy, hogy Magyarországnak kellene Szlovákia legközelebbi partnerének lennie. A  növekedés összefüggésben állhat Orbán szuverén kül- és békepolitikájával, amelyre sok szlovák pozitívan tekint.

Arra a kérdésre, hogy a következő országok és nemzetközi intézmények mekkora mértékben legyenek Szlovákia legközelebbi partnerei, a következő sorrend alakult ki:  Csehország 69 százalék, Ausztria 52 százalék, V4 49 százalék, Lengyelország 46 százalék, Magyarország 42 százalék, EU 42 százalék, Németország 39 százalék, ENSZ 37 százalék – ismertette a kutatás eredményét a lap.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések