A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szlovák lap: Európa kihalóban, a franciáktól kell tanulni, a magyarok csak öntik a családokba a pénzt


A Denník N szerint Európa kihalóban van, de a magyarok és a lengyelek megoldása nem működik. Bezzeg a franciák a bevándorlással! 

A liberális Denník N online felületén megjelent cikk szerint egyetlen ország sem tudja megoldani a demográfiai válságot Nyugaton, bár úgy vélik, a franciák állnak hozzá a legközelebb.

Hozzáteszik: „Magyarország és Lengyelország pénzt önt a családokba, de ennek nincs hatása”.

A szerző szerint „a populisták számára a demográfiai válság olyan dolog, amelyre egyszerű receptet kínálnak. Egyetlen bökkenője van: a gyakorlatban (szinte) egyáltalán nem működik”.

„Az európai populisták és szélsőjobboldaliak koronázatlan vezetője, Orbán Viktor 

magyar miniszterelnök 2015 óta tart csúcstalálkozót a témában” – fogalmaz a cikk írója, tehát újra sikerült leszélsőjobboldalizni a demokratikusan megválasztott magyar kormányfőt. A provokatív szerző kiemeli: a találkozót kétévente tartják Budapesten, a mostani alkalomra pedig most csütörtökön kerül sor a tervek szerint.

Más országokhoz hasonlóan Franciaországban is vannak pénzbeli támogatások a gyermekes családok számára. Mindez nem tér el jelentősen attól, amit más országok tesznek, így ez a francia siker továbbra is rejtély, írják. 

„Franciaországnak kidolgozott családpolitikája van, a bevándorlás is hozzájárul a magasabb termékenységhez, 

de e nélkül is a rangsor élmezőnyébe tartozna” – mondta Branislav Bleha demográfus.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések