A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mindjárt itt a zivatar, ekkor csap le pontosan! Máris kiadták a veszélyjelzést a holnapi időjárás miatt


Hamarosan vége a szeptemberi, zavartalan nyári kánikulának, zápor, zivatar söpri ki a hőséget. Akinek még hasonló időjárási körülmények között vannak tervei, az jobban teszi, ha még ma megcsinálja, lehet, hogy a holnapi nap már nem lesz rá alkalmas.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat szakemberei már kora reggel citromsárgával jelöltek több vármegyét is a térképen. Ez azt jelenti, hogy szerdán érkezik a zivatar, több helyen viharok csapnak le az országban, elsősorban a nyugati területeken.

A napernyőt ott már felváltja majd az esernyő. A mostani előrejelzés szerint a várható zivatarokat sok helyen felhőszakadás kíséri majd.

Az Időkép holnapi időjárás-előrejelzése szerint szerdán többfelé szűrhetik fátyolfelhők a napsütést. Ők is azt tippelik, hogy a késő délutáni, esti órákban a közeledő hidegfront hatására már záporok, zivatarok alakulhatnak ki nyugaton, északnyugaton.

A Dunántúl északi felén északnyugatira fordul a szél, máshol mérsékelt, délen többfelé élénk lesz a légmozgás. Hajnalban 9-17, délután 28-34 fok között alakul a hőmérséklet.

Időjárás-előrejelzés csütörtökre

Csütörtökre több fokot zuhannak a maximumok, akkor már csak 26-27 fok lehet az országban, így Budapesten is.

A fővárosba nagyjából 5 mm csapadék érkezhet a prognózis szerint. Érdemes tehát holnaptól esernyővel, esőkabáttal és olyan ruházattal készülni, ami tűri a nedvességet.

Sőt, a Köpönyeg ennél is tovább merészkedik.

Ők a jóslatukban úgy fogalmaznak, hogy egy gyenge hidegfront érkezik szakadozott felhőzetével, elszórtan alakul ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél erős marad. Megszűnik a hőség: délután már csak 22-29 fok várható.

A fentiekre ráersőít a Kiderül várható csapadék térképe is. Ott egy kicsit későbbre teszik ugyan, mert 19-21 óra közé saccolják a zuhatag érkezését.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések