A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szlovák demokraták: Magyarország beavatkozik a választási kampányba


Berágtak a magyar külügyminiszterre Eduard Hegerék. 

Szijjártó Péter, magyar külügyminiszter kedden és szerdán Szlovákiába utazik, hogy részt vegyen a Szövetség párt kampányrendezvényein. Az Eduard Heger vezette Demokraták szerint ezzel Magyarország durván beavatkozik a választási kampányba – tudatta az Új Szó.

A lap ismertette, hogy a magyar diplomácia vezetője kedden a szlovákiai magyar párt borsi kastélyban tartott kampányrendezvényén vesz részt, szerdán pedig Gútára utazik, ahol a helyi malom egy új részét mutatják be.

Az Új Szó idézte Jaroslav Naď-ot, a Demokraták alelnökét, aki a keddi sajtótájékoztatóján bírálta a magyar diplomácia vezetőjét, amiért 

anélkül utazik Szlovákiába, hogy arról előzetesen egyeztetett volna a szlovák külügyminisztériummal. 

A volt hadügyminiszter elfogadhatatlannak nevezte Szijjártó néhány nappal a parlamenti választás előtt tett szlovákiai látogatását.

Naď felidézte Szijjártó azon, a közelmúltban tett kijelentéseit, amelyet a szlovák rendvédelmi szervek munkájáról tett, illetve felhívta arra is a figyelmet, hogy a magyar külügyminiszter az ellenzéki Smer vezetőjével, Robert Ficóval tartott közös sajtótájékoztatót.

Naď hozzátette, a Demokraták értékelik „a kiváló védelmi együttműködést Magyarországgal”, a jószomszédi kapcsolatok megtartásához azonban szükségesnek tartja azt is, hogy a magyar kormány képviselői ne tegyenek olyan lépéseket, amelyekkel beavatkoznak a választási kampányba és Szlovákia belügyeibe – szögezte le.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések