Még finomabb lesz a sült csirkemell, ha füstölt paprikás, tejszínes szósszal leöntve tálalod.
A tejszínes, füstölt paprikás szaft nagyon jól megy a sült csirkemellhez. Ha biztos szeretnél lenni abban, hogy nem szárad ki a hús, tartsd illatos pácban, amibe többféle zöldfűszert is keverj. A csirkemell semleges ízű, könnyen kezelhető és kalóriaszegény, nem véletlenül az egyik legkedveltebb alapanyag a hazai konyhákban is.
Hozzávalók
A csirkéhez:
👉 80 dkg csirkemell
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 1 kávéskanál bazsalikom
👉 1 kávéskanál oregánó
👉 1 kávéskanál kakukkfű
👉 1 kávéskanál rozmaring
👉 só
👉 bors
A mártáshoz:
👉 2 dl alaplé
👉 2 dl tejszín
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 evőkanál vaj
👉 1 teáskanál füstölt paprika
Elkészítés:
A csirkemellet vágd tenyérnyi szeletekre. Szórd meg mindkét oldalukat sóval. Az olívaolajat keverd el a zöldfűszerekkel és a borssal. Kend meg a hússzeleteket ezzel a keverékkel, és letakarva pihentesd a hűtőben egy órát. A pácolási idő leteltével vedd ki a csirkét a pácból. A szeletekre forró serpenyőben, plusz zsiradék hozzáadása nélkül, oldalanként egy-két perc alatt süss kérget, majd szedd ki, és tedd félre őket.
Ugyanabban a serpenyőben olvaszd össze a vajat egy evőkanál olajjal, és egy perc alatt süsd rajta illatosra a felaprított fokhagymát. Húzd le a tűzről, keverd el a füstölt paprikával, öntsd fel a tejszínnel és az alaplével, és tedd vissza a tűzre. Amikor felforrt, pakold bele vissza a sült csirkemellet, és kis lángon gyöngyöztetve főzd össze negyedóra alatt.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések