A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos sült csirkemell krémes szószban: a mártásba füstölt paprika is kerül


Még finomabb lesz a sült csirkemell, ha füstölt paprikás, tejszínes szósszal leöntve tálalod.


A tejszínes, füstölt paprikás szaft nagyon jól megy a sült csirkemellhez. Ha biztos szeretnél lenni abban, hogy nem szárad ki a hús, tartsd illatos pácban, amibe többféle zöldfűszert is keverj. A csirkemell semleges ízű, könnyen kezelhető és kalóriaszegény, nem véletlenül az egyik legkedveltebb alapanyag a hazai konyhákban is.

Hozzávalók

A csirkéhez:
👉 80 dkg csirkemell
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 1 kávéskanál bazsalikom
👉 1 kávéskanál oregánó
👉 1 kávéskanál kakukkfű
👉 1 kávéskanál rozmaring
👉 só
👉 bors

A mártáshoz:
👉 2 dl alaplé
👉 2 dl tejszín
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 evőkanál vaj
👉 1 teáskanál füstölt paprika

Elkészítés:

A csirkemellet vágd tenyérnyi szeletekre. Szórd meg mindkét oldalukat sóval. Az olívaolajat keverd el a zöldfűszerekkel és a borssal. Kend meg a hússzeleteket ezzel a keverékkel, és letakarva pihentesd a hűtőben egy órát. A pácolási idő leteltével vedd ki a csirkét a pácból. A szeletekre forró serpenyőben, plusz zsiradék hozzáadása nélkül, oldalanként egy-két perc alatt süss kérget, majd szedd ki, és tedd félre őket.

Ugyanabban a serpenyőben olvaszd össze a vajat egy evőkanál olajjal, és egy perc alatt süsd rajta illatosra a felaprított fokhagymát. Húzd le a tűzről, keverd el a füstölt paprikával, öntsd fel a tejszínnel és az alaplével, és tedd vissza a tűzre. Amikor felforrt, pakold bele vissza a sült csirkemellet, és kis lángon gyöngyöztetve főzd össze negyedóra alatt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések