A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sütőben sült zöldséges húsgombócok: így készítve a gyomrot sem terhelik meg


Reszelj zöldségeket a húsgombóchoz, és süsd ki tepsiben, hogy igazán egészséges legyen!


Fantasztikus húsgombócokat állíthatsz össze, ha a masszájába a fűszerek mellé zöldségeket is reszelsz. A darált húshoz keverj reszelt répát és cukkinit, ha pedig szereted a csípőset, egy kevés Cayenne-borssal is megbolondíthatod. Az így összeállított gombócokat ne olajban, hanem tepsiben süsd ki, hogy ne szívjanak magukba feleslegesen zsiradékot.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg darált hús
👉 2 újhagyma
👉 1 kis cukkini
👉 1 sárgarépa
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 teáskanál currypor
👉 1 kávéskanál kurkuma
👉 1 kávéskanál cayenne-bors
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A cukkinit reszeld le, sózd be, és hagyd állni, amíg elkészíted a többi hozzávalót. A darált húst tedd egy tálba. Add hozzá a reszelt sárgarépát, az újhagymák karikákra vágott fehér szárát, a curryport, a Cayenne-borsot és a kurkumát. Sózd és borsozd meg egy kicsit.

A cukkiniból nyomkodd ki a nedvességet, és ezt is add a húshoz. Dolgozd alaposan össze, és formálj belőle gombócokat. Helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. A tetejüket locsold meg kevés olívaolajjal, és 180 fokon húsz perc alatt süsd őket puhára.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések