Reszelj zöldségeket a húsgombóchoz, és süsd ki tepsiben, hogy igazán egészséges legyen!
Fantasztikus húsgombócokat állíthatsz össze, ha a masszájába a fűszerek mellé zöldségeket is reszelsz. A darált húshoz keverj reszelt répát és cukkinit, ha pedig szereted a csípőset, egy kevés Cayenne-borssal is megbolondíthatod. Az így összeállított gombócokat ne olajban, hanem tepsiben süsd ki, hogy ne szívjanak magukba feleslegesen zsiradékot.
Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg darált hús
👉 2 újhagyma
👉 1 kis cukkini
👉 1 sárgarépa
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 teáskanál currypor
👉 1 kávéskanál kurkuma
👉 1 kávéskanál cayenne-bors
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A cukkinit reszeld le, sózd be, és hagyd állni, amíg elkészíted a többi hozzávalót. A darált húst tedd egy tálba. Add hozzá a reszelt sárgarépát, az újhagymák karikákra vágott fehér szárát, a curryport, a Cayenne-borsot és a kurkumát. Sózd és borsozd meg egy kicsit.
A cukkiniból nyomkodd ki a nedvességet, és ezt is add a húshoz. Dolgozd alaposan össze, és formálj belőle gombócokat. Helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. A tetejüket locsold meg kevés olívaolajjal, és 180 fokon húsz perc alatt süsd őket puhára.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések