Hirdessen itt

Sült padlizsán fűszeres bundában: felvert tojásfehérjétől lesz ropogós


Így is készíthetsz bundázott padlizsánt! A panírba finom fűszerek is kerülnek.


Ez a bundázott padlizsán könnyű, tápláló, és a sokféle fűszernek köszönhetően elképesztően finom. A zöldségeknek is jól áll a panírozás, főleg, ha nem mindig ugyanazzal a technikával készülnek. Ehhez a recepthez a maradék tojásfehérjét is bátran felhasználhatod, zsemlemorzsa viszont nem is kell hozzá.

Hozzávalók 4 személyre

👉 20 dkg liszt
👉 10 dkg tejföl
👉 2 padlizsán
👉 2 tojásfehérje
👉 2 teáskanál só
👉 1 ág rozmaring (vagy 1 kávéskanál szárított)
👉 1 ág kakukkfű (vagy 1 kávéskanál szárított)
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 kávéskanál bors
👉 olaj a sütéshez

Elkészítés:

A padlizsánt karikázd fel, szórd meg mindkét oldalát sóval, és hagyd állni húsz percig. A tojásfehérjét villával verd fel, és keverd össze a tejföllel.

A lisztet keverd el az aprított zöldfűszerekkel, a pirospaprikával és a borssal. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. A padlizsánkarikákat forgasd meg először a felvert tejfölös tojásban, utána a fűszeres lisztben, és oldalanként egy-két perc alatt süsd őket ropogósra a forró olajban.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések