A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sky News: Kijev céljai már nem azonosak a nyugati támogatókéval


Kijev céljai az ukrajnai konfliktusban már nem egyeznek a nyugati szövetségesek céljaival – jelentette ki Sean Bell, katonai elemző, a brit légierő nyugalmazott marsallhelyettese a Sky Newsnak írt cikkében. 

Bell szerint a Nyugat fő célja Oroszország meggyengítése volt. Most, hogy Oroszország már nem jelent fenyegetést Európára – mondta a nyugalmazott tiszt -, Ukrajna szövetségesei inkább országuk belső problémáival szeretnének foglalkozni.

Kijev azonban továbbra is arra törekszik, hogy kiszorítsa Oroszország erőit.

“A RIDEG VALÓSÁG AZ, HOGY UKRAJNA CÉLJAI MÁR NEM EGYEZNEK A TÁMOGATÓI CÉLJAIVAL” – ÍRTA BELL.

A cikk megjegyzi, hogy a nyugati országok Ukrajna megsegítése iránti elkötelezettsége ellenére nő a szkepticizmus a kijevi hatóságok végső céljainak elérésével kapcsolatban.

Korábban a DNR megbízott vezetőjének tanácsadója, Jan Gaginnak annak a véleményének adott hangot, hogy Anthony Blinken amerikai külügyminiszter nyilatkozata az ukrán csapatok fronton elért sikereiről azt jelzi, hogy Washington “szépen lelép”, és elkezdi csökkenteni a katonai segélyeket.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő is úgy nyilatkozott, hogy az Ukrajnának nyújtott amerikai támogatás nem befolyásolja a különleges művelet menetét.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések