A császármorzsa gluténmentesen is csodás lehet, főleg, ha serpenyőben sütöd.
Fantasztikus gluténmentes császármorzsát készíthetsz ciroklisztből. Ez a típus szénhidrátban is szegény, így akkor is tökéletes választás, ha nem vagy gluténérzékeny, csak a kalóriákra szeretnél odafigyelni. Az eredeti császármorzsa serpenyőben készül, így most is egy ilyen változatot mutatunk.
Hozzávalók
👉 30 dkg cirokliszt
👉 15 dkg cukor
👉 5 dkg vaj
👉 3 tojás
👉 2 dl tej
👉 1 citrom reszelt héja
👉 1 csipet só
👉 porcukor és lekvár a tálaláshoz
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj habot. A sárgáját keverd habosra a kristálycukorral, add hozzá a reszelt citromhéjat és a tejet. Add a tojásfehérjéhez, végül óvatosan forgasd bele a lisztet is.
Egy vastag aljú serpenyőben olvaszd fel a vajat. Öntsd bele a masszát, és folyamatosan kevergetve süsd készre. Tálald porcukorral és lekvárral.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések