A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Schobert Norbi: csak igennel és nemmel tudtam kommunikálni


Nem kérdés, hogy Norbi az Isteni gondviselésnek és az orvosoknak köszönheti az életét. Két évvel stroke-ja után az utolsó csatába indul, hogy teljesen visszanyerje a drámai nap előtti formáját - írja a Ripost. 

Schobert Norbit nyugodtan nevezhetjük születésnap halmozónak, hiszen legalább három dátum is van egy évben, amikor oka van arra, hogy elfújja a gyertyákat azon a bizonyos tortán. Egyrészről ünnepelhet áprilisban, hiszen a hónap szülötte, de nevezhetjük újjászületésnek az életmentő szívműtétjének időpontját, vagyis 2012 decemberét, és itt van az a két évvel ezelőtti nyári nap is, amikor a rutinszerű futásból hazatérve, háza kapujában egy agyi érkatasztrófa következtében összeset. Ez utóbbi hatásai csak nagyon lassan múlnak és a fitneszgurunak hatalmas akaraterőre, önfegyelemre és türelemre van szüksége ahhoz, hogy végre kimondhassa, ezt a háborút is megnyerte.

„Fokozatosan jött a javulás...”

Norbi most egy rövid videóban mutatta meg, hogyan próbálja meg szinte a nulláról felépíteni teste jobb oldalát. Ehhez a bokszot választotta és bizony jól döntött, hiszen edzésről-edzésre tér vissza jobb karja ütőereje. A Schobert család feje most a Ripostnak árulta el, hol tart a teljes felépüléshez vezető úton. „A helyzet az, hogy a beszédkészségemet már szinte teljesen visszanyertem. Jó ideje nem kell keresnem a szavakat, ami hihetetlen, ha azt vesszük, hogy két évvel ezelőtt még csak igennel és nemmel kommunikáltam. Ugyanakkor a jobb oldalam és főleg a karom sínylette meg az agyi érkatasztrófát.”

Mozgatni ugyan mindig tudtam, de eleinte csak nagy nehézségek árán.

„Gyakorlatilag ha nem használtam, csak erőtlenül lógott a törzsem mellett. Fokozatosan jött a javulás, és egy ideje tudatosan erősítem. Erre a boksz tökéletes eszköz és hihetetlenül hatékony is. Ma már újra van erő a karomban és könnyedén ökölbe is tudom szorítani a kezem, amire nagyon, nagyon sokáig nem voltam képes”- magyarázta lapunknak Schobert Norbi, aki szeptemberben vissza is tér a színpadra egy nagyszabású aerobox edzés keretében.


Készül a nagy visszatérésre

„Az, hogy visszavonultam az üzleti élettől, nagyban elősegíti a teljes és végleges gyógyulásomat. Ugyanakkor a mozgás ma is része az életemnek és nem térek le arról az útról, amin eddig jártam. Továbbra is segíteni szeretnék a fogyni-, vagy egészségesebb életre vágyóknak. Ezért tartok majd edzéseket szeptember 19-én és utána rendszeresen. Az első alkalomra háromszáz embert várok és viszek magammal háromszáz CD-t is, így minden résztvevőt meg is ajándékozok egy-egy példánnyal, hogy ne csak a csarnokban, velem, de otthon is tudjanak edzeni” – mondta őszinte izgalommal és lelkesedéssel a hangjában Norbi, aki meg is invitálta lapunkat a nagy eseményre, mi pedig örömmel elfogadtuk a meghívást.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések