A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós lekváros táska leveles tésztából: az uzsonnásdobozba is tökéletes


A leveles tésztából készült lekváros táska gyorsan elkészülő, ropogós péksüti, amit akár egy sietős este is összedobhatsz.


Ezt a leveles tésztából készülő lekváros táskát elkészítheted reggelire, uzsonnára, vagy akár a gyerek is magával viheti az iskolába. Bolti leveles tésztából pillanatok alatt készen lesz, de ha van egy kis időd, vagy kipróbálnál valami újat, magad is összeállíthatod. Sűrű, keményebb lekvárt vagy dzsemet használj hozzá.

Hozzávalók

👉 10 dkg sűrű lekvár
👉 1 csomag leveles tészta
👉 1 tojás

Elkészítés:

A leveles tésztát, ha szükséges, olvaszd fel és nyújtsd ki. Ha friss típust használsz, egyszerűen csak tekerd le. Vágd a tésztát éles késsel nyolc egyforma négyzetre, és mindegyik darab hozzád közelebbi felére helyezz egy-egy kiskanál lekvárt.

A távolabbi szélét hajtsd rá, és nyomkodd kicsit össze, hogy sütés közben ne folyjon ki a lekvár. A darabokat helyezd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Kend meg a tetejüket felvert tojással, és told 200 fokos sütőbe húsz percre, amíg szép színt kapnak.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések