A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Osztrák blog Gelencsérről: karizmatikus és intellektuális kommunikációs tehetség


"Orbán utolsó ellenfele".

A Materie szerint a Momentum elnökét Ausztriában egy karizmatikus és intellektuális kommunikációs tehetségnek tartanák, de „Magyarországon mások a játékszabályok”.

„Orbán utolsó ellenfele” címmel közölt portrécikket Gelencsér Ferencről az osztrák Materie blog. A lap szerint a Momentum elnöke „Orbán utolsó ellenfele”, egy „frusztrált lázadó”, valamint egy „karizmatikus és intellektuális kommunikációs tehetség”.

Az osztrák balliberális médium szerint hazánkban minden privát sajtótermékből Fidesz-üzeneteket hallani és úgy vélik,

Magyarországon már csak a Momentum elnöke számít a Fidesz egyetlen ellenzéki alakjának. 

A Momentum politikusa a lapnak elmondta, szerinte Magyarországon nem éri meg hoteltulajdonosnak lenni, mivel bármikor bekopoghatnak az emberhez, hogy adja el szállodáját. Amennyiben pedig ezt nem teszi, akkor ellehetetlenítik az ember munkáját, hiszen Gelencsér elmondása alapján csak a párt közelében lehet probléma nélkül gazdálkodni.

A lap ezután arról kezd írni, hogy Magyarországon még mindig Varga Judit az igazságügyminiszter – mint ismert, a politikust augusztus elsején, több mint egy hónapja váltotta Tuzson Bence. A Materie Gelencsér Ferencre hivatkozva azt állítja, hogy a státusztörvény vagy a Varga Judithoz köthető állítólagos korrupciós ügyek nem dominálják a magyar sajtót, helyette a „woke” témák uralják a közvéleményt. Gelencsér azt a – már a Transtelex által is megcáfolt – álhírt hozta fel példaként a portrécikkben, hogy hazánkban befóliázzák a Harry Potter könyveket. Gelencsér a Materie-nek kiemelte: „Történelmet hallgattam. Ha az ember könyveket akar cenzúrázni, akkor előbb vagy utóbb talán el is akarja majd égetni őket.”

A cikk részletesen foglalkozik a Momentum kordonbontási akcióiról is, amelynek során Gelencsért „frusztrált lázadónak” nevezik. Leírják, hogy a rendőrség egy alkalommal Gelencsért is lefogta és egy olyan épület mögé cipelte, ahol nem látja őt a kamera. Itt a rendőrök majdnem eltörték a kezét – idézi a momentumos politikust a Materie újságírója, aki hozzáteszi: a politikus a történéseket számukra „kísérteties lazasággal” írta le.

A lap saját benyomásai alapján leírja, Gelencsérrel beszélgetni nem olyan, mintha az ember egy politikussal beszélne, hanem inkább egy olyan személlyel, aki a társadalmi alvilágból érkezett és aki már rég megbarátkozott azzal, hogy véleménye milyen következményekkel járhat. A Materie szerint ugyanakkor a Momentum politikusa egy tragikus alak, hiszen

Ausztriában akár egy karizmatikus és intellektuális kommunikációs tehetségnek tartanák, aki éppen arra jó, hogy egy pártot egy krízis után átvegyen.

Ugyanakkor Magyarországon mások a játékszabályok, hiszen az ellenzék nem rendelkezik bázissal, amire építkezhetne – teszi hozzá a médium. Azt is kiemelik, a Momentum Magyarországon mindenki ellen van: a média, az igazságszolgáltatás a kormány és az egész rendszer ellen.

A Materie portrécikkében azt is állítja, minden magyar, aki ért angolul és a nyugati médiumokban hozzá tud jutni az „igazsághoz”, valamint belátja, hogy Magyarországon nincs jövő, elköltözik hazánkból. Ugyanakkor kiemelik, hogy Gelencsér Ferenc optimistán látja a jövőt, hiszen elmondta számukra, hogy Magyarország Dzsingisz kántól kezdve a kommunizmusig mindent túlélt, így Orbán Viktor után is lesz jövő, ahol az ő generációjára vár majd a törmelékek eltakarítása.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések