A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rendkívüli: Lezuhant egy helikopter a Balatonnál


Csütörtökön Balatonszéplak térségében lezuhant egy helikopter. Információink szerint egy rendőrségi járműről lehet szó.  

A Sonline közben arról számolt be, hogy a helikopter a vízbe zuhant, majd elmerült. Más források azonban kisrepülőgépről értesültek. 

A rendőrök, a katasztrófavédők és a mentők már a helyszínen vannak, sőt egy mentőhelikoptert is riasztottak. 

Úgy tudjuk, a baleset közelében egy vitorlásversenyt is tartottak, a biztosítást végző rendezők kimentették a helikopter utasait, akik időben ki tudtak mászni a gépből.

Az eset során sem civil, sem rendőr nem sérült meg. 

Az Országos Rendőr-főkapitányság az alábbi tájékoztatást adta: 

A Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben, 2023. szeptember 7-én 14 óra 44 perckor Balatonszéplak közelében, a parttól kb. 300 méterre – jelenleg tisztázatlan okból – a tó vizébe zuhant egy MD 500E típusú helikopter. A gép kétfős legénységét egy közelben tartózkodó hajó mentette ki és komolyabb sérülés nélkül partra szállította őket. Az eset körülményeinek vizsgálata folyamatban van.

Egy haditechnikával foglalkozó oldalon fotót is közzétettek erről, és azt írták:  A helikopter elmerült, de a legénységét azóta ki is mentették, a Honvédség egyik kutató-mentő Mi-17-e pont a levegőben volt.

Nem mellékes, hogy nemrég arról adott hírt a megyei hírportál, hogy a napokban  a helikopterről vízbe ugrálást gyakorolják a rendőrök a Balatonnál.

Videó is készült a helikopter lezuhanásáról

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések