A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rémtett Hajdúböszörményben: saját gyerekeire gyújtotta a házat egy nő


Az ügyben emberölés kísérlete miatt nyomoznak, a nőt már le is tartóztatták.


A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy hajdúböszörményi nővel szemben, közölték a police.hu-n.

Mint írták, a nyomozás eddigi adatai alapján

a gyanúsított szeptember 1-jén reggel szándékosan tüzet okozott családi házukban, tudva azt, hogy abban gyermekei is bent tartózkodtak. A tűzben 19 éves lánya és 25 éves fia égési sérüléseket szenvedett.

A hatóság az 52 éves asszonyt őrizetbe vette, és előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására, amit az ügyészség javaslatára a Debreceni Járásbíróság szeptember 4-én elrendelt.

Három embert kellett kórházba vinni

A tűzesetről pénteken a katasztrófavédelem is beszámolt, ezt a híradást itt olvashatják.

Később Papp-Kunkli Nóra, a vármegyei katasztrófavédelem szóvivője arról tájékoztatta a haon.hu-t, hogy a helyi hivatásos tűzoltókat riasztották aznap reggel a helyszínre, a családi házban ruhák és berendezési tárgyak égtek. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók az épületet átvizsgálták, és egy vízsugárral eloltották a lángokat. A mentőszolgálat három embert kórházba szállított. A tűz keletkezésének körülményeit a Hajdú-Bihar vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vizsgálja.

Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyelete portálunk érdeklődésére részletesebben is írt a sérültekről. Közölték,

a pénteki tűzeset helyszínéről egy középkorú és egy fiatal nőt könnyebb, egy fiatal férfit súlyos égési sérülésekkel szállítottak kórházba.

Kényszergyógykezelést rendeltek el


A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírója - az ügyészi indítványnak megfelelően - 2023.szeptember 4-én elrendelte annak a nőnek a kényszergyógykezelését, akit emberölési bűntett kísérletével gyanúsít a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság. A bíróság az előzetes kényszergyógykezelés helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki, amely

az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2023.október 4-ig tart. A bíróság végzése nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbeztek - tudatta dr. Dobó Dénes törvényszéki szóvivő.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések