Az egészben sült fehérboros sertéskarajjal valódi munka alig van: a befűszerezett hús a sütőben sül omlósra.
Az egészben sült karaj fehérboros szaftban puhulva egyszerűen készíthető, mégis laktató. Hétköznapra, hétvégére vagy akár a munkahelyedre elcsomagolva is tökéletes. Készítsd egyszerűen összeállított házi fűszerkeverékkel!
Hozzávalók 4 személyre
👉 1 kg sertéskaraj
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 2.5 dl száraz fehérbor
👉 2 hagyma
👉 2 evőkanál olaj
👉 1.5 teáskanál só
👉 1 kávéskanál rozmaring
👉 1 kávéskanál kakukkfű
👉 1 kávéskanál bors
Elkészítés:
A húst mosd és szárítsd meg alaposan. Érdemes a hártyákat is levágni róla, ezután dörzsöld be sóval.
Egy kisebb tálban keverd össze az olajat az apróra vágott fokhagymával, a rozmaringgal, a kakukkfűvel és a borssal. Kend meg a húst ezzel a keverékkel, és pihentesd a hűtőben egy-két órát vagy akár egy egész éjszakát.
A pácolási idő leteltével a hagymát vágd cikkekre, és egyengesd el egy tepsiben. Egy száraz, forró serpenyőben oldalanként egy-két perc alatt piríts kérget a bepácolt húsra, majd helyezd a tepsiben várakozó hagymaszeletekre. Öntsd fel fehérborral, és alufóliával letakarva told 170 fokos sütőbe egy órára. Amikor jól átsült, vedd ki a sütőből, pihentesd tíz percig, és csak utána szeleteld.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések