A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rangos Katalin: Vona Gábor egy vezéralak, jól teszi, hogy pártot alapít


A Vonát korábban a Spinoza-házban vendégül látó újságíró ezzel együtt se lát sok esélyt az új párt sikerére. 

Többen megszólaltak már Vona Gábor pártalapítása kapcsán, a Mandiner most megkérdezte a 2017-ben a Jobbik akkori elnökével a Spinoza-házban tartott beszélgetés házigazdáját, Rangos Katalin újságírót a politikus lépéséről. Emlékezetes, a beszélgetés, pontosabban az, hogy ennek teret adtak a Spinoza-házban, sokaknál kiverte a biztosítékot, ráadásul általános vélekedés szerint az alkalom nem szólt másról, mint az akkoriban néppártosodást hirdető Jobbik-elnök „mosdatásáról”.

Az egykori pártelnök mostani bejelentéséről Rangos azt mondta: Vona Gábor jól teszi, hogy pártot alapít, hiszen láthatóan egy vezéralak. „Az árkok betemetése és a hidak építése ugyanakkor olyan szlogenek, amelyeket mindenki elmond egy pártalapításnál”– tette hozzá.

Rangos szerint Vonának van egy olyan jobboldali karaktere, amelynek gyökerei oda nyúlnak vissza, amikor még EU-s zászlót égetett. „Ahhoz nekem kell húsz év, hogy elhiggyem valakiről, hogy teljesen mást gondol, mint akkoriban. Ez a húsz év pedig még nem telt le” – fogalmazott. 

Mint mondta, ő a régi Jobbikhoz köti Vona eredeti politikai vonzalmait, miközben már mást kommunikált pártelnöki évei utolsó időszakában. „Nekem ez már jobban tetszett, és most is szép gondolatokat fogalmaz meg, meglátjuk, mi lesz belőle” – tette hozzá. 

Az újságíró ugyanakkor nem sok esély lát az új párt sikerére. 

„Vona jelenlegi közönsége Toroczkai Lászlóéknál van most. Mindazok pedig, akik egy becsületes, a Fidesz helyére lépő konzervatív pártban gondolkodnak, nem Vona Gáborra asszociálnak” – fogalmazott Rangos Katalin. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések