A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rakott zöldbab csirkemellkockákkal: sajtot is olvassz a tetejére


Ha csirkemellel rétegzed a rakott zöldbabot, könnyű és tápláló fogást tehetsz az asztalra.


Fagyasztott vagy friss zöldségből is elkészítheted ezt a csodás csirkemelles rakott zöldbabot. Még egészségesebb lesz, ha rostokban gazdag barna rizst főzöl hozzá. Készítheted zöld vagy sárga babból is!

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg zöldbab
👉 50 dkg csirkemellfilé
👉 15 dkg tejföl
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 1 csésze (barna) rizs
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A rizst sós vízben párold puhára. A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, forgasd össze egy kevés olívaolajjal, és tedd félre húsz percre. Utána forró serpenyőben süsd őket fehéredésig. A zöldbabot készítsd elő. Ha frisset használsz, a széleit csípd le, a zöldséget vágd három-négy darabba. 10-15 perc alatt sós vízben főzd félpuhára. A friss zöldségnek több idő kell, mint a fagyasztottnak.

Egy tepsi aljában helyezd el a zöldbab felét. Rakd rá a sült csirkemellkockákat, a rizst, locsold meg egy kevés tejföllel, majd fedd be a maradék babbal. Erre jöhet a maradék tejföl, majd az egészet szórd meg gazdagon reszelt sajttal. Alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe 40 percre, amíg az egész jól összesül.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések