A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

George Bush leföldelt amikor megtudta, hogy anno Prigozsin volt a pincére


Dmitrij Kolezev független orosz újságíró által az X-en (korábban Twitteren) közzétett képen látható, hogy Busht is a Wagner alapítója szolgálta ki 2002-ben.

Lehet, hogy Jevgenyij Prigozsin a „Putyin séfje” becenevet viselte, de George W. Bush meglepődött, amikor megtudta, hogy a Wagner-csoport néhai alapítója az ő pincére is volt. 

Bush-t a jaltai európai stratégia (YES) kijevi konferenciáján kérdezték a múlt hónapban lezajlott repülőgép-szerencsétlenségről, amelyben meghalt a Wagner-zsoldoscsoport alapítója, és a Kreml vendéglátóipari szerződéseit is magában foglaló élelmiszeripari birodalom vezetője, Jevgenyij Prigozsin.

Megdöbbentett, hogy a minap láttam egy képet egy szentpétervári G8-csúcsról, ahol Prigozsin volt az a fickó, aki felszolgálta nekem az ételt

– mondta a volt amerikai elnök egy videóban. Hozzátette,

csak annyit tudok, hogy túléltem.

Amint arról a Newsweek már korábban beszámolt, a találkozóra a 2006-os szentpétervári G8-csúcs előtt került sor, amely után Bush és Vlagyimir Putyin elnök közösen nyilatkozott az atomfegyverek elterjedésével és az atomenergiával kapcsolatos tárgyalásairól.

Prigozsin kilenc év börtönbüntetés letöltése után először hot dog üzletet indított, vegyesbolt-láncot vezetett, majd előkelő éttermeket nyitott.

A The New York Times szerint az egyik az „Új-sziget" volt, amely 2001-ben Jacques Chirac volt francia elnök, 2003-ban pedig Putyin születésnapi ünnepségeinek adott otthont. A lap beszámolt arról, hogy Prigozsin a beceneve ellenére nem volt szakács, sőt VIP-vendégeinek üres tányérjait is maga takarította ki.

Pénteki beszédében Bush kijelentette, hogy Putyint itt az ideje megállítani.

A volt amerikai elnök utalt arra a sokat idézett megjegyzésre is, hogy amikor 2001-ben először találkozott Putyinnal, „meglátta a lelkét" miután a szemébe nézett, de hozzátette, hogy az orosz vezető azóta megváltozott.

Ha a szemébe néztem volna elnökségem végén, egy másik lelket láttam volna

– mondta Bush.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések