A gluténmentes mandulás keksz, vagyis az amaretti kívül ropog, belül ragacsos, és egy kis mandulalikőr is jár a tésztájába.
Ezeknek a kis gluténmentes mandulás kekszeknek tényleg nem lehet ellenállni! Az amaretti alapja darált mandula, a tésztája pedig a felvert tojáshabnak köszönhetően lágy és ragacsos. Készítheted akkor is, ha maradt a hűtődben eltéve fehérje. Egy kevés mandulalikőr vagy Amaretto igazán jól feldobja.
Hozzávalók 4 személyre
👉 30 dkg darált mandula
👉 25 dkg porcukor
👉 3 tojásfehérje
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 0.3 dl Amaretto vagy mandulalikőr
Elkészítés:
A tojásfehérjét verd habbá, majd add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, és ezzel keverd tovább, amíg kifényesedik. Öntsd hozzá a likőrt, majd spatula vagy fakanál segítségével keverd bele a darált mandulát.
A sűrű masszából formálj diónyi gömböket, és egymástól távolabb helyezd el őket sütőpapírral kibélelt tepsiben. Hagyj köztük helyet, mert sütés közben nőni fognak. 170 fokon 15-18 perc alatt süsd őket készre. Kávé vagy tea mellé nagyon finom.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések