Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Palacsintatésztában sült, ropogós rántott gomba: ettől a hozzávalótól lesz tökéletes a bunda


Különleges rántott gombát készíthetsz, ha hagyományos panír helyett palacsintatésztában sütöd ropogósra.

A palacsintatésztában sült rántott gomba tökéletes húsmentes ebéd vagy vacsora. A hagyományos rántott gombától eltérően most olyan masszában mártóznak meg a darabok, amelybe sör is kerül: így lesz igazán ropogós. Hasonló a népszerű angol fish and chips bundája is: ha az ízlett, ezt a változatot is szeretni fogod.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg gomba
👉 20 dkg liszt
👉 1.5 dl sör
👉 1 tojás
👉 1 kávéskanál fokhagymapor
👉 só
👉 bors
👉 1 l olaj a sütéshez

Elkészítés:

A gombákat alaposan mosd meg. Egy serpenyőben kezdd el felforrósítani az olajat. Egy nagyobb tálban keverd össze a liszt felét a sörrel, a tojással, a fokhagymaporral, a sóval és a borssal. A gombát forgasd meg a liszt másik felében, majd mártsd meg őket a sörtésztában. Ügyelj rá, hogy a massza jól bevonja őket.

Egyszerűbb kezelni őket, ha a szárukat bundázás előtt kivágod, de nem kötelező. A sörtésztával bevont darabokat tedd a forró olajba, és nagyjából öt perc alatt süsd őket pirosra. Több adagban süsd, hogy kényelmesen elférjenek a serpenyőben. A kisütött gombákat szedd papírtörlőre, és itasd fel róluk a felesleges zsiradékot.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések