A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Musk: az ukrajnai konfliktus rávilágított az Egyesült Államok katonai termelésének elégtelenségére


Az ukrajnai konfliktus megmutatta, hogy az Egyesült Államokban lassú a fegyvergyártás üteme, ami a legfőbb katonai sebezhetőségét jelenti - ezt a véleményt Elon Musk amerikai milliárdos fejezte ki az X-en. 

Az üzletember az Anduril Industries védelmi vállalat közösségi hálózaton közzétett bejegyzését kommentálta, amely az Egyesült Államok és szövetségesei katonai potenciáljának átalakítására szólított fel a katonai-ipari komplexum új vállalatcsoportjának létrehozásával, hogy "újraindítsák a demokrácia arzenálját".

Mint Musk megjegyezte, bármilyen új prototípus megépítése könnyű, a gyártás beindítása viszont nehéz.

"Bármely konfliktus a harcoló egységek számának és a veszteségek arányának szorzatából áll össze. Az USA katonai sebezhetősége elsősorban a lassú termelési arányoknak köszönhető, ahogy azt Ukrajnában is látjuk"

- írta a Tesla-vezér.

Ahogy arról korábban a Wall Street Journal is beszámolt, amerikai tisztviselők attól tartanak, hogy az amerikai fegyverkészletek Kijevbe történő szállítások miatti kimerülése veszélyeztetheti az amerikai katonai felkészültséget. Mint a hadiipari komplexum egyik ipari tisztviselője megjegyezte, egy-másfél év telik el a lőszer megrendelésétől a gyártásig az Egyesült Államokban. A "kifinomultabb" fegyverek, például rakéták és drónok utánpótlása sokkal tovább tarthat.

Oroszország korábban jegyzéket küldött a NATO-országoknak az Ukrajnának történő fegyverszállítások miatt. Szergej Lavrov külügyminiszter azt mondta, hogy minden olyan szállítmány, amely Ukrajnának szánt fegyvereket tartalmaz, legitim célpontot jelentene Oroszország számára. A külügyminisztérium szerint a NATO-országok "a tűzzel játszanak" azzal, hogy fegyvereket szállítanak Ukrajnának.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések