A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Négy év 8 hónapot kapott egy fiatal férfi, aki Miskolcon akart megerőszakolni egy nőt


Első fokon ítéletet hozott a Miskolci Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki tavaly május 15-én, az éjjeli órákban Miskolcon egy buszmegálló mögötti füves területre vonszolt egy nőt, hogy ott erőszakkal közösüljön vele. 

A nő a buszmegállóban várakozott, amikor a vádlott hátulról megragadta, majd a buszmegálló mögötti füves területre húzta. A sértett aktívan védekezett, dulakodás alakult ki közte és a férfi között, aki végül a földre lökte a nőt, és erőfölényét kihasználva leszorította őt. A vádlott ezt követően a nő alsó ruházatát részben eltávolította, illetve saját nadrágját is félig letolta, és a sértettre feküdt, közösülési célzattal.

Amikor a sértett kiabálását meghalló emberek a nő segítségére siettek, a férfi futva távozott. A nő a dulakodás következtében a térdén és a tenyerén 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett.

A bíróság a vádlottat szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért vele szemben 4 év 8 hónap szabadságvesztés büntetést szabott ki. A bíróság az ítélet meghozatala során enyhítő körülményként értékelte a vádlott személyiségzavarát, büntetlen előéletét és fiatal felnőtt korát. Súlyosító körülményként vette figyelembe ugyanakkor a bűncselekmény útonálló jellegét, és hogy a terhelt próbára bocsátás hatálya alatt követte azt el. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések