A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Moszkva az Oroszország és a NATO közötti teljes konfliktusra figyelmeztet


Az ukrajnai katonai konfrontáció elérte azt a pontot, amely könnyen Oroszország és a NATO közötti teljes konfliktusba torkollhat – jelentette ki pénteken Moszkva ENSZ-nagykövetének helyettese, Dmitrij Poljanszkij. A diplomata az Egyesült Államok vezette katonai szövetséget okolta azért, hogy egyre mélyebben belekeveredik a Moszkva és Kijev közötti harcokba.

“Többször is figyelmeztettünk, hogy a helyzet meglehetősen veszélyes, és nagy a kockázata annak, hogy Oroszország és a NATO között közvetlen összecsapás alakul ki” – mondta Poljanszkij, miközben az X-en (korábban Twitter) kérdésekre válaszolt. Az Egyesült Államok vezette szövetség már most is minden lehetséges eszközzel támogatja az ukrán erőket, kivéve a közvetlen csapaterősítést – mondta.

Moszkva “sok jelét látja annak, hogy Ukrajnában vannak kiképzők, zsoldosok” – jelentette ki a helyettes megbízott. Rámutatott néhány furcsa üzenetre is a NATO-tisztek és tábornokok halálával kapcsolatban. “Ez valóban komoly gyanút kelt” – mondta, hozzátéve, hogy “nem zárhatjuk ki, hogy ők [a NATO szakemberei] részt vesznek bizonyos akciókban Ukrajnában” – tette hozzá Poljanszkij, anélkül, hogy konkrét példákat említett volna.

Poljanszkij azt is állította, hogy a jelenlegi helyzet nagyon rossz az ukrán hadsereg számára, és hogy “a nyugati segítség az egyetlen megváltásuk”.

Sokan az Egyesült Államokban és máshol kezdik megérteni, hogy a kijevi rezsim vesztésre áll – tette hozzá.

“Bármi megtörténhet. Semmi sincs kizárva a NATO és Oroszország közötti ilyen intenzív közelharc közepette” – figyelmeztetett a diplomata.

Ukrajna nyugati támogatói fenntartják, hogy nem vesznek részt közvetlenül a konfliktusban, annak ellenére, hogy több mint 100 milliárd dollár értékben küldtek fegyvereket Kijevnek.

Moszkva többször is kijelentette, hogy a folyamatos fegyverszállítások csak meghosszabbítják a konfliktust és kiterjesztik az emberi szenvedést, valamint növelik az Oroszország és az Egyesült Államok vezette katonai blokk közötti közvetlen konfrontáció kockázatát. Az Egyesült Államokat és szövetségeseit is bírálta, azzal vádolva őket, hogy lehetővé tették az orosz civilek elleni ukrán dróntámadásokat, és a terrorizmus támogatóinak bélyegezte őket.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések