A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Morawiecki: A migránsok áthelyezése nem oldja meg a lampedusai helyzetet


A lengyel miniszterelnök szerint Ursula von der Leyen „konokul nem ismeri fel a brutálisan egyszerű igazságot, hogy Németország és az EB óriási hibát követett el”.

A migránsok áthelyezése Lampedusa szigetéről nem jelentené a helyzet megoldását, Lengyelország ellenzi, hogy Európába beengedjék az illegálisan érkező bevándorlókat – hangsúlyozta Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő a közösségi médiában.

Az olasz Lampedusára érkező afrikai fiatal férfiak ezrei nem háborús menekültek, hanem „a német nyitott ajtók politikája által felbuzdított, követelőző és gyakran veszélyes emberek” – írta Morawiecki Facebook-oldalán.

Olaszország déli határán „Európa destabilizálására tett újabb kísérlet” történik – fogalmazott a lengyel kormányfő, és Angela Merkel volt német kancellár migrációs politikája „katasztrofális következményének” nevezte a jelenlegi vészhelyzetet.

Morawiecki szerint

Ursula von der Leyen „konokul nem ismeri fel a brutálisan egyszerű igazságot, hogy Németország és az EB óriási hibát követett el”.

A miniszterelnök hangsúlyozta: Lengyelország „határozottan ellenzi, hogy beengedjék Európába az illegálisan csempészett bevándorlókat”. Úgy látja: a migránsok átirányítása más uniós tagállamokba „nem oldaná meg a katasztrófát”, közben „a brüsszeli elit egyetlen ötlete” éppen a bevándorlók elosztását célozza.

Ez viszont olyan, mintha „benzinnel próbálnák tüzet oltani”

– közölte Morawiecki, majd leszögezte: Lengyelország nem engedi be az illegális bevándorlókat.

A miniszterelnök bejegyzésben a fő lengyel ellenzéki pártot, a Polgári Platformot is bírálta, amiért az általa irányított kormány 2015-ben beleegyezett az akkori uniós migránselosztási kvótába.

A migráció az október 15-i parlamenti választásokat megelőző kampány egyik témája. A választások napján a jelenlegi kormánykoalíciót vezető Jog és Igazságosság (PiS) párt kezdeményezésére népszavazást is tartanak, amelynek egyik kérdése a menedékkérők uniós tagországok közötti elosztását célzó, a varsói kormány által ellenzett brüsszeli javaslatra vonatkozik.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések