A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Miért előnyös a vízben történő edzés?


Akármilyen betegségben is szenvedünk, a gyógyuláshoz vezető egyik út nem más, mint a rendszeres mozgás. Mindegy milyen sportot választunk, a legfontosabb, hogy rendszeresen mozogjunk. A vízben történő edzésnek is számtalan előnye létezik. Nemcsak az általános edzettséget segít megnövelni, hanem a gyógyulást is megkönnyíti és elősegíti. 

A vízben végzett gyakorlatok fokozzák a szív- és érrendszer egészségét. Nemcsak a vérnyomás szabályozásában van szerepe a vízben végzett tornagyakorlatoknak, hanem ezek segítségével megnövekszik a szervezetben az oxigénfelvétel és fokozódik az aerob kapacitás is. Az állóképességet is megnöveli, nem beszélve arról, hogy a vízben végzett mozgásformák megedzik a szívet, és az érrendszerre is pozitívan hatnak.

Azok, akik valamilyen lábproblémával küzdenek, mindenképpen próbálják ki a vízben történő edzést, mivel ez a mozgásforma javítja az alsó végtagok működését és erejét is.

A vízi torna növeli az állóképességet és az izomerőt. A vízben végzett gyakorlatok csökkentik az ízületekre nehezedő nyomást, illetve fokozzák a mobilitást. Minél erősebbek és izmosabbak lesznek a lábaink, annál kisebb lesz az elesések és ezzel a csonttörések kockázata.


A vízalapú edzés a sérüléseket követő rehabilitációban is a segítségünkre lehet. Ez a fajta edzés például jelentősen csökkenti a fájdalmat azoknál a személyeknél, akik krónikus deréktáji fájdalommal küzdenek.

A vízben különféle gyakorlatokat végezhetünk, ilyen például az állóképességi edzés. A vízellenállás ellenére is a vízben mozgó személyek biztonságosan és hatékonyan végezhetik el a gyakorlatokat, amelyek nemcsak a mozgástartományukat szélesítik, hanem az állóképességüket és a mobilitásukat is fokozhatják.

Sokan kedvelik a vízi aerobikot is, amely nemcsak a szívre, hanem a légzőrendszerre is pozitívan hat.

A vízalapú edzés mindenkinek ajánlott. Mindennapi edzésünk is történhet vízben, de a szárazföldi edzésünket is kiegészíthetjük a vízben történő rendszeres mozgással. Mindenkinek javasolt a vízi torna, akár még idősebbeknek is, hiszen a mozgás – bárhol is történik – mindenképpen előnyös a test, az agy és a lélek számára.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések