A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Még nem késő eltenni a lecsót télire! Ezzel a módszerrel biztos, hogy nem romlik meg


Ha elteszed télire a lecsót, egész évben tálalhatod a szaftos, tunkolni való finomságot.


Lassan vége a nyárnak, és ezzel együtt a lecsószezonnak is, még sincs semmi veszve: tedd el most friss, napérlelte zöldségekből, így ha a hűvösebb hónapokban megkívánod, csak fel kell bontanod egy üveggel. Ilyenkor elég csak az alapokat eltenni, tehát paprikát és paradicsomot. Minden egyebet - hagymát, fűszereket - majd akkor adj hozzá, amikor fogyasztásra veszed elő.

Hozzávalók 10 adaghoz

👉 4 kg paprika
👉 2 kg paradicsom
👉 1 evőkanál só
👉 késhegynyi nátrium-benzoát üvegenként

Elkészítés:

A befőttesüvegeket sterilizáld. A paradicsomokat dobd forró vízbe. Fél perc múlva halászd ki, és amikor már kézbe tudod venni, könnyedén húzd le a héjukat. A paprikákat csumázd ki és szeleteld fel.

Egy nagy fazékban kezdd el főzni a paradicsomot. Amikor levet enged, add hozzá a paprikát és a sót. Főzd tíz percig, és szedd üvegekbe. Mindegyik tetejére szórj egy késhegynyi nátrium-benzoátot, és csavard rájuk jó alaposan a fedőt. Fordítsd az üvegeket öt percre fejjel lefelé, hogy vákuum képződjön rajtuk, majd helyezd őket száraz dunsztba két-három napra, amíg kihűlnek. Ezután mehetnek a kamra polcára.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések