A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Még a vártnál is nagyobb meleg jön, őrült kánikulát jósol az Időkép a friss előrejelzés szerint


Jön a harmadik szeptemberi hétvége és úgy tűnik, hogy az időjárás kedvezően alakul majd. Az Időkép friss előrejelzése szerint a következő napokban a vártnál is melegebb hőmérsékletekre számíthatunk, szinte nyár lesz. 

De mit is jelent ez pontosan? Most úgy tűnik, hogy hiába van itt az ősz, esernyő helyett napernyő kell majd – bár vasárnap elszórtan lehet eső – és a bátrabbak a fürdőruhát is felkaphatják. Leginkább a hét utolsó és a jövő hét első napján, mert bár szelet is ígérnek a meteorológusok, a napsütésé és az eddigi előrejelzésnél is magasabb 30-31 fokos maximumoké.


Érdekességként megemlítjük, hogy közel sem ezek az adott napon mért legmasabb csúcsértékek. Szeptember 18-án Köröszakál településen 2015-ben mértek 37,3 fokot, míg egy nappal korábban, 1947-ben volt a legmelgebb. Akkor Budapesten 37,6 fokig kúszott fel a hőmérő higanyszála.

Remek hír még, hogy a késő nyári időjárást és meleget kedvelők egészen a hónap végéig örülhetnek az Időkép infografikáját szemlélve, de a friss jóslatot átnézve úgy látszik, pont október első napján jön egy nagyobb visszaesés. Szerencsére úgy tűnik, hogy talán akkor sem zuhan még be 20 fok alá napközben a levegő hőmérséklete.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések