A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A legfinomabb egészben sült szűzpecsenye: zöldségek is pirulnak mellette a tepsiben


Az egészben sült szűzpecsenye puha és omlós. Süss mellette zöldségeket is a tepsiben!


Az egészben sült szűzpecsenye könnyen elkészíthető, és elképesztően finom. Most kivételesen érdemes a zöldségeket előbb betenni a sütőbe, mint a húst, ugyanis a sertésszűz nagyon hamar megsül. A hűvösebb napok közeledtével előkerülhetnek az őszi zöldségek: a brokkoli és a karfiol is.

Hozzávalók

A húshoz:
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 2 sertésszűz
👉 2 teáskanál kakukkfű
👉 só
👉 bors

A zöldségkörethez:
👉 10 dkg koktélparadicsom
👉 3 szál újhagyma
👉 3 szál rozmaring
👉 2 sárgarépa
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 0.5 fej karfiol
👉 0.5 fej brokkoli
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A szűzpecsenyét hártyázd le. Az olajat keverd el a zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel, a sóval és a borssal. Forgasd meg a húsokat ebben a pácban, és pihentesd a hűtőben, amíg előkészíted a zöldségeket.

Ehhez a karfiolt és a brokkolit szedd rózsáira. Mosd meg alaposan, darabold fel, és helyezd egy tepsibe őket. Tedd melléjük a megpucolt, hasábokra vágott sárgarépát, néhány egészben hagyott újhagymát, rozmaringágat és koktélparadicsomot. Szórd meg őket sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és alufóliával letakarva told 220 fokos sütőbe.

Amikor a zöldségek már legalább 25-30 perce sülnek, a húst vedd ki a pácból, és serpenyőben, nagy lángon oldalanként egy-két perc alatt piríts rá kérget. Helyezd el a félig megsült zöldségek mellett tepsiben, és told vissza a sütőbe további 25 percre. Ha kész, hagyd állni tíz percig, és csak utána szeleteld.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések