A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Már a kanyarban az ingyenes jogsi, itt a bevezetés dátuma


A most beadott végleges javaslatban már a program indítási dátuma is szerepel, hogy mikortól lenne kvázi ingyenes a középiskolások és a szakképző intézményekben tanulók jogosítványszerzése. 

Jövő héten kezdi őszi ülésszakát a parlament, és máris napirendre kerül annak a törvényjavaslat-csomagnak az általános vitája, amely szerint a 2024/2025-ös tanévtől ingyenessé válna a középiskolások és a szakképző intézményekben tanulók számára a B-kategóriás jogosítvány megszerzése, és amelynek költségét az állam fizetné helyettük.

Augusztus elején már felkerült a kormány honlapjára a jogosítványszerzés ingyenessé tételéről szóló rendelet, a most beadott végleges javaslatban viszont már a program indítási dátuma, a 2024/2025-ös tanév is szerepel.

A kormány most is ad némi anyagi hozzájárulást a 20 év alatti fiatalok jogosítványszerzését, 2024 őszétől azonban a vizsgadíjak kivételével szinte teljesen ingyenessé tennék.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések