A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Folytatódik az elárverezett soroksári iskola kálváriája


A Qualitas Gimnázium igazgatója Csepelen talált bérelhető, az oktatás folytatására alkalmas épületet. 

A Qualitas Gimnázium soroksári épületében egy hete küldték haza a lakásmaffiát kiszolgáló bűnözők a diákokat, azzal indoklással, hogy az iskolát elárverezték és a annak működési engedélye megszűnt.

Ott Ferenc iskolaigazgató szerint azonban ez nem igaz, mivel az iskola továbbra is a Qualitas tulajdonában van, vagyis nem kizárt, hogy alaptalanul függesztették fel a tanítást az épületben.

A héten a szülők arról kaptak értesítést, hogy a kormányhivatalnak kötelessége a működési engedélyt visszavonni, emiatt közigazgatási eljárás is indult. Ennek hatvan nap az ügyintézési ideje, ami azt jelenti, hogy van az iskolának még engedélye a működéshez.

Az nlc.hu most azt írja, hogy az iskola igazgatója Csepelen talált olyan épületet, amely alkalmas az oktatásra, ami jelenleg online folyik. Amint szerződést köt az iskola az épület tulajdonosával, és a kormányhivatal is engedélyezi, úgy tizenkét bérelt tanteremben kezdenék meg ott az oktatást.

Ott Ferenc hozzátette, hogy mindezt ki is tudják gazdálkodni, amennyiben nem vándorolnak el a gyerekek nagy számban.

A szülőknek vegyesek az érzelmeik: van, aki bízik a helyzet rendeződésében, míg mások aggódnak. Azt ugyanakkor még mindig nem tudni, hogy mikor járhatnak a gyerekek újra iskolába, de az igazgató arra kéli a szülőket, hogy  ne írassák át a gyereküket más oktatási intézménybe. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések