A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Magyarország már megint ég, mint a rongy” – Mérő Vera beleszállt az atlétikai vb kabalafigurájába


Magyarország első számú elme-roggyantja szerint az atlétikai vb kabalafigurája testszégyenítést, zaklatást és tárgyiasítást is elkövetett.  

Mérő Vera arról írt a Glamouron, hogy „minden különösebb fennakadás nélkül lemehetett volna az atlétikai világbajnokság, csak hát Magyarországon rendezték. És itt még mindig meg lehet csinálni olyan dolgokat, amilyeneket lassan már sehol a világon” – fogalmazott. 

Példaként azt hozta, hogy rackajuhnak öltözött emberek „csapkodták élő tévéadásban Rubint Réka fenekét, bikiniversenyt hirdettek a versenyre váró sportolóknak, és szumó jelmezbe bújva álltak be a női súlylökők mellé. 

Mi pedig égünk, mint a Reichstag” 

– fogalmazott a civil aktivista.

„Provinciális, szexista, nőket lealacsonyító kultúrájú ország vagyunk”

Ezután néhány példán keresztül bemutatta, hogy véleménye szerint miért volt „vállalhatatlan az országunkat lejárató a Youhuu-jelenség!”  Kifejtette, hogy miért gondolja azt, hogy az atlétikai vb kabalafigurája testszégyenítést, zaklatást és tárgyiasítást követett el. Konklúzióként levonta, hogy ismét beigazolódtak azoknak az előítéleteit, „akik szerint provinciális, szexista, nőket lealacsonyító kultúrájú ország vagyunk, ahol a nőkkel bármit meg lehet tenni. És a szomorú az, hogy nem is tévednek nagyot” – hangsúlyozta Mérő Vera.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések