A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lavrov: a Nyugatnak nem sikerült “ukránosítani” a G20-csúcstalálkozót


Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint a nyugati országoknak nem sikerült “ukránosítaniuk” a G20-ak indiai csúcstalálkozójának programját. 

“NEM JÁRT SIKERREL A NYUGAT ARRA IRÁNYULÓ KÍSÉRLETE, HOGY ISMÉT UKRÁNOSÍTSA AZ EGÉSZ NAPIRENDET A FEJLŐDŐ ORSZÁGOKAT ÉRINTŐ SÜRGŐS PROBLÉMÁK MEGVITATÁSÁNAK A ROVÁSÁRA” – MONDTA.

Lavrov hangsúlyozta, hogy a csúcstalálkozó vitájában szóba került az ukrán válság, de “kizárólag a világban létező összes konfliktus megoldásának szükségességével összefüggésben”.

Korábban Luiz Inacio Lula da Silva brazil elnök azt mondta, hogy nem tartja helyénvalónak az ukrán konfliktus megvitatását a G20-ak keretében.

A Financial Times arról is beszámolt, hogy a G20-ak indiai csúcstalálkozójának nyilatkozata csapás volt a nyugati országok számára, mivel nem alakult ki globális konszenzus Kijev támogatásáról. Az is jelzés értékű volt, hogy a korábbi csúcstalálkozóval ellentétben, idén az indiai szervezők nem hívták meg Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések