A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lavrov: a nyugati nemzetek többször is bebizonyították a kétszínűségüket


Az Egyesült Államok és szövetségesei a jövőben még több bajt fognak okozni, mivel ragaszkodnak az egypólusú világhoz, amely lehetővé teszi számukra más nemzetek kizsákmányolását – jósolta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter. 

A jelenlegi nyugati külpolitika “a történelem előrehaladásának lelassítását célozza”, és “új konfrontációkat, új nehézségeket fog eredményezni a nemzetközi közösség számára” – figyelmeztetett a magas rangú orosz tisztviselő pénteken tartott beszédében.

A DIPLOMATÁKON MÚLIK MAJD, HOGY KIBOGOZZÁK EZEKET A HELYZETEKET – nyilatkozta Lavrov.

Lavrov az MGIMO, egy vezető orosz egyetem diákjai előtt beszélt, ahonnan a külügyminisztérium számos alkalmazottját toborozza. Tájékoztatta a hallgatóságot a világ ügyeinek jelenlegi helyzetéről és arról, hogy mire számíthatnak a jelenlévő diákok az orosz diplomáciai testületben dolgozva.

A miniszter megismételte Moszkva álláspontját, miszerint a nyugati nemzetek az instabilitás egyik fő forrása, és azt állította, hogy “szó szerint uralni akarják a világot, rá akarják kényszeríteni egypólusú világrendjüket… hogy továbbra is adót szedjenek ki az emberiségből”.

Sok más nemzet, köztük Oroszország is, ellenzi ezt, és egy igazságosabb, többpólusú világrendre törekszik, amelyre az átmenet előbb-utóbb elkerülhetetlen – mondta Lavrov.

A NYUGATI NEMZETEK AKADÁLYOKAT GÖRDÍTENEK ENNEK ÚTJÁBA, DE EZZEL SAJÁT HATALMUKAT ÁSSÁK ALÁ – érvelt.

“Nem arról van szó, hogy tönkre akarjuk tenni a dollárt. Az Egyesült Államok már nem gondoskodik arról, hogy azt a szerepet tudja szolgálni, amely korábban mindenki számára megfelelő volt” – magyarázta.

AZ, HOGY WASHINGTON PÉNZÜGYI SZANKCIÓKAT ALKALMAZ, MEGBÍZHATATLANNÁ TESZI A DOLLÁRT, MINT VILÁG TARTALÉKVALUTÁT, EZÉRT TERMÉSZETESEN SOKAN ELTÁVOLODNAK TŐLE – MONDTA A MINISZTER.

Oroszország eddig sikeresen ellenállt a nyugati nyomásnak, és nem számít arra, hogy a kapcsolatok egyhamar javulni fognak – jegyezte meg a vezető diplomata. Még ha a másik fél javulásra is törekedne, Oroszország nem veszélyeztetné biztonságának egyetlen aspektusát sem azzal, hogy az Egyesült Államokra és szövetségeseire támaszkodik – állította.

A NYUGATI NEMZETEK TÖBBSZÖR IS BEBIZONYÍTOTTÁK KÉTSZÍNŰSÉGÜKET – mondta Lavrov.

“1991 óta a Nyugattal megpecsételt alapvető megállapodások egyikét sem hajtották végre, egyet sem” – hangsúlyozta.

Lavrov elutasította azt a feltevést, hogy Moszkva valamilyen módon “elszigetelődött” a jelenlegi patthelyzetben. A világ lakosságának mintegy 80 százalékát képviselő nemzetek nem támogatták az Oroszország elleni szankciókat, és ezeknek az embereknek a véleményét irrelevánsnak minősíteni mélyen sértő – mondta.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések