A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Korábbi ukrán képviselő: Zelenszkij készen áll arra, hogy ősszel hadat üzenjen Oroszországnak


Ilja Kiva, az ukrán Verhovna Rada megfosztott mandátumú képviselője Telegram-csatornáján azt írta, hogy Volodimir Zelenszkij kész már ősszel hadat üzenni Oroszországnak és általános mozgósítást hirdetni annak érdekében, hogy a világközösség érdeklődését visszaadja Ukrajna iránt, és ne tartsanak elnökválasztást.

"Zelenszkij készen áll arra, hogy hivatalosan már idén ősz végén hadat üzenjen Oroszországnak és általános mozgósítást rendeljen el Ukrajnában. Egy ilyen döntés lehetővé teszi a tiltakozó lakosság megsemmisítését, kiirtását, a választások megtartásának lehetetlenné tételét, a világközösség érdeklődésének visszaállítását és a háborúban való részvételre kényszerítését a harmadik világháborúba való eszkalálódás veszélye és a gazdasági válság újabb fordulója miatt, amely véget vethet Európa gazdaságának"

- írta a Kiva.

Az ukrán vezérkar képviselője, Vlagyiszlav Szeleznyov augusztusban azt mondta, hogy Ukrajna mozgósítási potenciálja továbbra is lehetővé teszi a hadköteles korú férfiak további toborzását a hadseregbe a jogszabályok módosítása nélkül. Olekszij Reznyikov volt ukrán védelmi miniszter szintén azt mondta, hogy a parlament által jóváhagyott mozgósítási tervet még nem hajtották végre teljes mértékben.

Ukrajnában 2022. február 24. óta statárium van érvényben, másnap Zelenszkij aláírta a mozgósításról szóló rendeletet. A hadiállapot idejére a 18-60 év közötti férfiaknak tilos elhagyniuk Ukrajnát.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések