A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiszivárgott: a CIA tudósai szerint laboratóriumból indult útjára a COVID-fertőzés


Egy CIA-informátor azt az állítást tette az Amerikai Egyesült Államok képviselőháza előtti meghallgatáson, hogy a CIA által felállított tudóscsapat eredetileg a laboratóriumi szivárgás elmélete mellett foglalt állást, azonban az amerikai hírszerzés megvesztegette őket – számolt be róla a Science.com. 

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) héttagú csapatot hozott létre a koronavírus-járvány eredetének vizsgálatára, melyben a kutatók többsége kezdetben a laboratóriumi szivárgás elméletét támogatta - ezt állítja egy névtelen CIA-informátor.

Azonban hatan közülük „pénzügyi ösztönzést” kaptak az ügynökségtől, hogy megváltoztassák véleményüket és támogassák a zoonózis, vagyis az állatról történő fertőzés elméletét.

Az amerikai hírszerző ügynökségek többsége eddig arra a következtetésre jutott, hogy a COVID-19 világjárvány nagy valószínűséggel akkor kezdődött, amikor a SARS-CoV-2 egy fertőzött állati gazdatestből átkerült az emberekre, az eset helyszínéül pedig a wuhani állatpiacot jelölték meg.

Brad Wenstrup, a CIA-informátor vallomását szivárogtató republikánus képviselő, SARS-CoV-2 eredetét vizsgáló bizottság elnöke szeptember 26-ig adott határidőt a CIA-nak dokumentumok és adatok benyújtására. Különös érdeklődést mutatott a Covid Discovery Team tagjainak fizetése és időszakos bónuszai iránt. Andrew Makridist, a CIA korábbi főigazgatóját pedig arra kérte, hogy szeptember 26-ig önkéntes meghallgatás keretében tegyen vallomást.

A CIA tagadja az informátor állításait. A járvány eredete régóta vita tárgya, a tudományos nyomozás még mindig tart, és a kutatók és hírszerzők véleménye megosztott a kérdésben, az FBI például a laboratóriumi szivárgást valószínűsíti.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések