Hirdessen itt

Kirúgták az ukrán fegyveres erők transz szóvivőjét

A


z Ukrán Területi Védelmi Erők kirúgták transznemű amerikai szóvivőjüket, amiért világszerte merényletekkel fenyegetőzött a “Kreml propagandistái” ellen. Sarah Ashton-Cirillo drámai fenyegetése felkeltette JD Vance amerikai szenátor figyelmét, aki arra kérte Joe Biden elnök kormányát, hogy magyarázza meg, finanszírozza-e ezt a tartalmat. 

“Ashton-Cirillo elmúlt napokban tett kijelentéseit nem hagyta jóvá sem a Területi Védelmi Erők, sem az Ukrán Fegyveres Erők parancsnoksága” – közölte az Ukrán Területi Védelmi Erők szerdán az X-en (korábban Twitter) közzétett bejegyzésében.

“SARAH ASHTON-CIRILLO ŐRMESTERT AZONNALI HATÁLLYAL FELFÜGGESZTJÜK” – FOLYTATÓDOTT A KÖZLEMÉNY, HOZZÁTÉVE, HOGY ASHTON-CIRILLO VISELKEDÉSE MIATT HIVATALOS VIZSGÁLATOT INDÍTANAK.

Ashton-Cirillo biológus, aki az Egyesült Államokban a Demokrata Párt aktivistájaként dolgozott, mielőtt az orosz katonai művelet tavalyi kezdete után Ukrajnába költözött. Augusztusban alkalmazták a Területi Védelmi Erők angol nyelvű szóvivőjeként, ami a kritikusok szerint a LMBTQ-párti nyugati közönséget célozta meg.

Múlt héten Ashton-Cirillo figyelmeztetett, hogy “a Kreml egyik kedvenc propagandistája” “meg fog fizetni a bűneiért”, mielőtt kijelentette, hogy “Oroszország háborús bűnös propagandistáit mind levadásszák, és igazságot szolgáltatnak”. Ashton-Cirillo nem nevezett meg konkrét célpontokat, és nem részletezte, hogy milyen “igazságszolgáltatás” fog történni.

A bizarr videót Moszkva elítélte, és az Egyesült Államokban Jack Posobiec konzervatív szakértő hozta nyilvánosságra. Miután Ashton-Cirillo videójáról tweetelt, Posobiec felkerült Ukrajna hírhedt “Mirotvorec” halállistájára.

JD Vance republikánus szenátor múlt pénteken felfigyelt a videóra, és levelet írt Antony Blinken amerikai külügyminiszternek, Lloyd Austin védelmi miniszternek és Avril Haines nemzeti hírszerzési igazgatónak, amelyben arra kérte a három tisztviselőt, hogy magyarázzák meg, hogy Ashton-Cirillót “amerikai forrásokból finanszírozzák-e”, vagy korábban az amerikai hírszerzésnek dolgozott-e.

“AGGÓDOM, HOGY AMERIKAI FORRÁSOKKAL TÁMOGATHATJÁK AZ ERŐSZAKOT VAGY AZ ERŐSZAKKAL VALÓ FENYEGETÉST EMBEREK ELLEN AZÉRT, MERT KIMONDJÁK A VÉLEMÉNYÜKET” – ÍRTA VANCE, RÁMUTATVA, HOGY “AMERIKA UKRAJNÁBAN FOLYTATOTT KÖVETKEZETLEN POLITIKÁJÁNAK MINDEN KRITIKUSÁT PROPAGANDISTÁNAK RÁGALMAZZÁK, BELEÉRTVE TÖBB ELNÖKJELÖLTET ÉS AMERIKAI ÚJSÁGÍRÓT”.

Ashton-Cirillo hétfőn reagált, kijelentve: “Csak három csoportnak tartozom felelősséggel: az ukrán parancsnokaimnak, az ukrán népnek és az amerikai adófizetőknek”.

A Területi Védelmi Erők szerdai közleményében azt írta, hogy “Ukrajna védelmi erői szigorúan betartják a nemzetközi humanitárius jog normáit”. Moszkva azonban azzal vádolja Kijevet, hogy felelős Darja Dugina újságíró 2022 augusztusában és Vladlen Tatarszkij haditudósító idén áprilisban történt meggyilkolását. Júliusban a Szövetségi Biztonsági Szolgálat közölte, hogy meghiúsított egy ukrán merényletet az RT főszerkesztője, Margarita Simonyan és Kszenyija Szobcsak újságíró ellen.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések