A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Karácsony az OTP feljelentéséről: Propaganda!

 


A főpolgármester szerint a közpénzből támogatott propagandisták „a közpénzözön luxusából csócsálják a jogszerű adománygyűjtést”. 

Ahogy korábban a Magyar Nemzet (MN) cikkére hivatkozva mi is megírtuk, az OTP ismeretlen tettes ellen tett feljelentést hamis magánokirat felhasználása miatt a kampánytámogatások Karácsony Gergely főpolgármester kezdeményezését, a 99 Mozgalmat érintő ügyében. A lap azt írta, hogy bár a mozgalom kitöltötte az erre vonatkozó jegyzőkönyveket, a bank szerint nem tudott hitelesen elszámolni azzal, hogyan jutott hozzá a náluk befizetett pénzekhez.

Az MN-hez kiszivárgott feljelentés szerint az OTP egyebek mellett azt közölte, hogy az összegyűjtött, több mint 500 millió forint nagy része külföldi pénznemekben, nagy címletű euró és font bankjegyekben volt, amelyek állítólag túl tiszták voltak ahhoz, hogy adománygyűjtő dobozból származzanak, emellett több esetben is egymás utáni sorszámúak voltak.

A főpolgármester szerda délután a közösségi oldalán tett közzé bejegyzést az ügyben, magyarázatot azonban nem adott az OTP feljelentésében szereplő anomáliákra. Ehelyett a 24.hu cikke alapján arról írt, hogy kiderült: nyolcmilliárd forintot „kaptak a Fidesz propagandistái, akik a Fidesz megbízásából, a Fidesz érdekében szakmányban gyártják a lejárató kampányokat, hazudnak és manipulálnak”. Szerinte ez közpénz, aminek lenne helye máshol, például az oktatásban vagy a kultúrában, majd arról írt: „Azt hiszem, okkal feltételezem, hogy ebből a hatalmas pénzből jó sokat elköltöttek már rám”. Szerinte ilyen forrásból „gyártották” a Városháza-ügyet, a gyomos fővárosról vagy a dugókról szóló híreket. „Ez csak fokozódni fog a következő hónapokban, az önkormányzati és az EP-kampány idején. Még otrombábbak lesznek, ha ezt egyáltalán még lehet fokozni” – írta.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések