A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kanyarójárvány egy berlini migránsközpontban - 600 fő karanténban


Kanyarójárvány tört ki egy migránsok számára fenntartott érkezési központban Berlin-Reinickendorfban - írja a BILD, amit a bennfentes.net szemlézett. 

Hétfőn karantén alá helyeztek egy ottani épületet, ahol mintegy 600 ember tartózkodik.

A lakók egyelőre nem hagyhatják el az Oranienburger Straße-i épületet - közölte a menekültügyi állami hivatal szóvivője, Sascha Langenbach a Deutsche Presse-Agentur hétfő esti számában. A beszámoló szerint hétfőn két gyermeknél diagnosztizáltak kanyarófertőzést.

"Nehéz tovább korlátozni azoknak az embereknek a mozgásszabadságát, akik már így is szűkös körülmények között élnek ott" - mondta Langenbach.

Egyelőre azonban Langenbach szerint néhány dolgot az egészségügyi hivatallal együtt kell majd ellenőrizni, amely hétfőn karantént rendelt el. Például meg kellene nézni, hogy a menekültek közül kiket oltottak be kanyaró ellen, és hány évesek a lakók.

A helyzet elmagyarázására török, arab vagy fárszi nyelven beszélő nyelvi közvetítőket vennének igénybe.

Langenbach szerint a lakosok védelme érdekében óvintézkedéseket vezettek be: "Az egészségügyi hivatal kötelezővé tette a maszkok használatát". Ez kemény intézkedés, de a biztonság az első. Az ételosztás és a higiéniai ellátás továbbra is biztosított, fogalmazott Langenbach.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések