A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kalóriaszegény rakott karalábé tejszínesen: laktató és nagyon egészséges


A karalábéban alig van kalória, miközben tele van vitaminnal. Darált hússal megrakva különösen finom és laktató.


A darált hússal rakott tejszínes karalábé olyan egytálétel, amelyet télen-nyáron bátran készíthetsz. A zöldség különösen gazdag C-vitaminban és rostokban, így az emésztést is jótékonyan befolyásolja. Egészségesebb lesz, ha rizs helyett kölest teszel a rétegek közé.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg csirkemellfilé
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 4 dl tejszín
👉 2 karalábé
👉 2 tojás
👉 1.5 bögre víz
👉 1 lila hagyma
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 1 teáskanál borsikafű
👉 0.5 bögre köles
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel. Szórd meg sóval és borssal, forgasd össze egy evőkanál olívaolajjal, és tedd félre. A kölest háromszoros mennyiségű sós vízben főzd puhára.

A hagymát cikkezd fel, és serpenyőben párold üvegesre. Add hozzá a csirkemellet, süsd fehéredésig, majd kanalazd ki az edényből. A karalábét hámozd meg, vágd karikákra, szórd meg bazsalikommal és borsikafűvel. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a hús és a hagyma sült, még egy kevés olaj hozzáadásával, nagy lángon pirítsd meg a zöldséget, majd keverd össze a kifőtt kölessel.

A tejszínt keverd össze a tojással, kicsit sózd és borsozd meg. Egy tepsiben oszd el a köleses karalábé felét. Kanalazd rá a hagymás csirkét, öntsd le a tejszín felével, majd a karalábé és a tejszín másik fele következik. Végül szórd meg a tetejét reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe fél órára, hogy összesüljön. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd rá a sajtot.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések