Így még finomabb a pizza! A kalóriacsökkentett változat tésztájában zöldségek is helyet kapnak.
Készítsd el a pizzát most élesztős alap helyett kalóriacsökkentett változatban! Az egyszerű kevert tésztába a liszt mellett krumpli, répa és fűszerek is kerülnek, a tetejét pedig pakold meg ízlés szerinti feltéttel. Nagyon jól megy hozzá a házi pizzaszósz.
Hozzávalók 4 személyre
👉 20 dkg liszt
👉 3 tojás
👉 2 krumpli
👉 2 dl tej
👉 2 evőkanál olívaolaj + a hagyma sütéséhez
👉 1 hagyma
👉 1 répa
👉 1 paprika
👉 1 csokor petrezselyem
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 só
👉 bors
A tetejére
👉 pizzaszósz
👉 zöldségek vagy sonka
👉 reszelt sajt
Elkészítés:
A krumplikat hámozd meg, és nyersen reszeld le. Öntsd le annyi hideg vízzel, amennyi ellepi, és hagyd állni húsz percig.
Közben a hagymát cikkezd fel, és kevés olívaolajon párold üvegesre. Reszeld hozzá a répát, kevergesd együtt két-három percig, majd jöhet rá a kockákra vágott paprika. Melegítsd össze, és vedd le a tűzről.
A tojást enyhén verd fel a sóval és a borssal, majd öntsd hozzá a tejet, szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet, és keverj hozzá két evőkanál olívaolajat. Lágy nokedlitészta-sűrűségű masszát fogsz kapni.
A kinyomkodott reszelt krumplit keverd el a sült répás keverékkel. Szórd meg aprított petrezselyemmel, majd forgasd össze a lisztes tésztával. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben négyzet vagy kör alakban, és 180 fokon húsz perc alatt süsd elő.
A félig megsült alapot vedd ki a sütőből. Kend meg pizzaszósszal, erre pakolj tetszés szerint sonkát vagy zöldségeket, szórd meg reszelt sajttal, és tedd vissza a sütőbe egy rövid időre, amíg a sajt a tetejére olvad.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések