A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jean-Marie Le Pen unokája a „Visszahódítás” nevű formáció listavezetője lesz az EP-választásokon


A párt szerint a bevándorlás kérdése „európai prioritás”. 

A francia Nemzeti Frontot alapító Jean-Marie Le Pen unokája, Marion Maréchal lesz Eric Zemmour volt jobboldali elnökjelölt, publicista pártjának a listavezetője a jövő évi európai parlamenti választásokon. A Visszahódítás nevű formáció a Marion Maréchal nagynénje, Marine Le Pen által alapított, és a felméréseket jelenleg vezető 

jobboldali szuverenista Nemzeti Tömörülés egyik nagy riválisának ígérkezik.   

A Nemzeti Tömörülés elődpártjának, a Nemzeti Frontnak egykori parlamenti képviselőjét, Marion Maréchalt a Le Figaro című napilap honlapján szerda este megjelent interjúban nevezte meg a tavalyi elnökválasztás első fordulójában 7 százalékot elérő Eric Zemmour a pártja listavezetőjének. 

A bevándorlás kérdése „európai prioritás”

„Azt szeretném, hogy egy teljes fiatal nemzedék támogassa őt, minden jobboldali pártból, amely csatlakozott hozzám az elnökválasztás alatt, és hogy a lehető legjobb eredményt érjék el” – mondta Eric Zemmour, aki szerint Marine Le Pen unokahúga „tehetséges”. „Anélkül is képviselheti az ember a meggyőződését, a koncepcióját Európáról, hogy listavezető lenne” – mondta a Le Figarónak Eric Zemmour, aki ugyanakkor a kampányban személyesen részt kíván venni.  

A június 9-i európai választásokat a bevándorlásról tartott népszavazássá alakítjuk át” 

– mondta a pártvezető, miután szerinte a kérdés „európai prioritás”. A volt elnökjelölt ugyanakkor nem támogatja a Nemzeti Tömörülés elnökének, Jordan Bardellának a javaslatát arról, hogy az európai választások napján Franciaország népszavazást tartson a bevándorlásról.   

A jelenleg 33 éves Marion Maréchal a 2017-es elnökválasztást követően -, amelynek második fordulójában elnökjelölt nagynénjét legyőzte Emmanuel Macron – visszavonult a politikától, majd Institut des Sciences Sociales, Économiques et Politiques (ISSEP) néven politikai magániskolát alapított. Marion Maréchal megerősítette politikai visszatérését, de jelezte: azt szeretné, ha a 2027-es a francia elnökválasztáson is Eric Zemmour lenne a Visszahódítás elöltje. Marion Maréchal 2019-ben kilépett a Nemzeti Tömörülésből, s a tavalyi elnökválasztáson már Eric Zemmour pártját támogatta, majd annak alelnöke lett.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések