A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Izraeli turistákat támadhattak meg a budapesti metróban


Két izraeli turistát megtámadtak a budapesti metróban olyan emberek, akik jegyellenőröknek adták ki magukat – közölte az izraeli sajtó. 

Az esetről a Jediót Ahronót című lap hírportálja, a ynet számolt be. Közlésük szerint egy 48 éves idegenvezetőként dolgozó nő és 65 éves édesanyja turistaként érkeztek a magyar fővárosba.  Csütörtökön az egyik metró kijáratánál keveredtek konfliktusba két olyan emberrel, akik jegyellenőrnek mondták magukat.  

Az ellenőrök – akik igazolványt állítólag nem tudtak felmutatni – azt mondták nekik, hogy a jegyük nem érvényes, mert elhagyták Budapest központját, és ezért ki kell fizetniük egy elmondása szerint nagyjából 24 ezer forintnak megfeleltethető bírságot.

„Édesanyám nagyon jól ismeri Budapestet, és amikor azt mondta nekik, hogy nem mondanak igazat, akkor kitört a vita. Nagyon hamar rájöttünk, hogy át akarnak verni minket. Elvették az útlevelünket, és meg akartak büntetni minket. Más turistákat is megállítottak, akik leszálltak a szerelvényről, és ugyanazt mondták nekik. Mi nem fizettünk” 

– idézte fel a 48 éves nő, Tamar.

Elmondása szerint a rendőrök egy olyan helyen álltak, ahol nem volt térfigyelő kamera. Végül úgy döntöttek, hogy rendőrt hívnak, és miután ez megtörtént, az ellenőröknek is megmondták ezt. Utána pedig elkezdték lefotózni őket, 

mire az "ellenőrök" nekik estek.

Egyikük a 48 éves nőt lökte a földre, és megpróbálta elvenni a kameráját, a másik pedig megütötte az édesanyját. Eközben az álellenőrök egyike azt mondta nekik, hogy 

zsidók vagytok, menjetek vissza Izraelbe,

miközben azt mutogatta nekik, hogy hosszú az orruk. 

Később a rendőrök is a helyszínre érkeztek, és mind a negyüket bevitték a rendőrkapitányságra kihallgatásra. A két nő panaszt tett a támadás és az antiszemita megnyilvánulás miatt, és Tamar szerint a rendőrök is elismerték, hogy érvényes volt a jegyük és csak csőbe akarták húzni őket, mégsem indítottak eljárást a két férfi ellen.

A nő szerint az egyik magyarországi zsidó szervezettől is segítséget kértek, és ő is a rendőrkapitányságra ment. Azt is hozzátette, hogy szerinte a rendőrök méltánytalanul bántak velük, mert 8 órát váratták őket egy folyósón, amíg a tolmács meg nem érkezett, és még csak egy pohár vizet sem adtak nekik.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések