A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Illegális vendégmunkásokat talált a Nemzeti Védelmi Szolgálat


Külföldi vendégmunkásoknak fenntartott szálláshelyet ellenőriztek Budapesten. A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) jelzésére végrehajtott ellenőrzés eredményeként több külföldi tartózkodási engedélyét vizsgálja felül az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság – tudtuk meg Pap Judit alezredestől, az NVSZ szóvivőjétől. 

A Nemzeti Védelmi Szolgálat információi alapján Budapest III. kerületében egy olyan, külföldieknek fenntartott szálláshely működik, ahol nem minden elszállásoltnak vannak megfelelő papírjai. 

Az információ szerint az épületekben több száz külföldi lakott, akik közül többen jogszerűtlenül tartózkodtak Magyarország területén.

Az OIF a társszervekkel közösen egy ellenőrzés-sorozat részeként visszatérően vizsgálja a külföldiek jogszerű magyarországi tartózkodását.

Az NVSZ jelzése alapján az OIF munkatársai a Készenléti Rendőrség rendőreivel együttműködve két szálláshelyen vizsgálódtak szeptember hatodikán. Az ellenőrzés során az ingatlanokban 71 külföldi magyarországi tartózkodásának feltételeit vizsgálták meg.

Az akció eredményeként két embert előállítottak és idegenrendészeti eljárást indítottak ellenük, több személy esetében pedig kezdeményezték a tartózkodási engedélyük felülvizsgálatát.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések