A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Higgadtan a honvédelmi alapismeretek tantárgy középiskolai oktatásáról


Szeptember 1-jétől hat magyarországi iskolában – Gödöllőn, Kecskeméten, Miskolcon, Pomázon, Szegeden, Zalaegerszegen – tanulhatnak a fiatalok a honvédelem alapjairól. A sok gyakorlati tudást rendszerező tantárgyat egyenruhás katona-oktatók tanítják majd. 

A középiskolások így megismerkedhetnek a honvédelem alapfogalmaival, a haderőelmélettel, a haditechnikai eszközökkel, az elsősegéllyel, a térképészettel, a lőelmélettel és természetesen Magyarország gazdag katonai múltjával.

A szomszédunkban zajló, több millió ember életét megkeserítő, hősi halottak, özvegyek, árvák szomorú sorát és porig rombolt településeket eredményező orosz–ukrán háború rámutatott, hogy az igazság erő nélkül keveset ér. Erős hadsereg nélkül pedig minden ország védtelen és kiszolgáltatott. A Magyar Honvédséget azért fejlesztik, hogy egy önmagát megvédeni képes, másoktól független, szabad országunk legyen.

„Ember kell a vasra!” – adta ki a jelszót Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. Igen, mert a falak ereje nem a kőben, hanem a védők lelkében van. Éppen ezért indítottak a toborzást, rendezték a katonák szolgálati kötelességeit és juttatásait, és ezért élesztették föl Csipkerózsika-álmából a magyar hadiipart.

A kormány célja, hogy a honvédelmi alapismereti oktatás révén egyre több fiatal váljék tájékozott, felkészült, képzett és a haza iránt elkötelezett magyar emberré.

Korábbi vállalásukat továbbra is fenntartják: azonnali tűzszünetet és mihamarabbi békét kívánnak. De tudnunk kell, hogy a békéhez erő kell. Az erőhöz utánpótlás, az utánpótláshoz pedig képzés kell - nyilatkozta Nagy János Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár a Ludovika névnapján tartott kormányülés után. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések