A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Helyjegy foglalás mobilról a MÁV járataira: már ez is megoldható


Új funkcióval bővült a MÁV-applikáció, sokkal könnyebben kiválaszthatjuk ülőhelyünket a helyjegyes vonatokra. 

Újabb fejlesztésével minden helyjegyes vonatra lehet helyet foglalni a MÁV-applikációval, többek között az intercitykre, a belföldi forgalomban helyjeggyel igénybe vehető nemzetközi vonatokra, illetve a MÁV-applikációban elérhető nemzetközi vonatokra is – közölte a vasúttársaság.

Az Elvira internetes jegyváltási felületen nyár elejétől a balatoni, illetve a Győrt érintő szombathelyi, szentgotthárdi és soproni intercityknél már ülőhelyfoglalási rendszer érhető el a vásárlási folyamatban.

Az Android és iOS operációs rendszerekre, valamint Huawei készülékekre letölthető MÁV-mobilalkalmazást használók száma folyamatosan növekszik, a regisztrált felhasználók száma elérte az 1,9 milliót.

A 2019-es egyharmadhoz képest 2021-ben már az online értékesítés kétharmada az applikáción keresztül zajlott, csaknem minden ötödik belföldi utas váltott így jegyet. Tavaly egymillió utas töltötte le és használta a MÁV-applikációt, az alkalmazás népszerűségét mutatja, hogy az eltelt egy évben már nyolcszázezerrel növekedett a felhasználók száma.

Az elmúlt öt évben a belföldi utasok 34 milliárd forint értékben vásároltak az applikáción keresztül, további 4,1 milliárd forintért pedig nemzetközi utazásra szóló jegyeket váltottak.

Az applikáció forgalma eléri a negyven legnagyobb jegypénztár együttes értékesítési adatait. A legtöbb jegyet idén április 6-án vették az utasok, akkor egy nap alatt 67 millió forint összértékű vásárlási tranzakciót végeztek.

A legtöbben a Keleti pályaudvar és Győr, a Kelenföld és Győr, továbbá a Keleti és Miskolc közötti viszonylatokon utaztak a mobilalkalmazásból vásárolt jeggyel.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések