A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hegyi-Karabah megadta magát


Azerbajdzsán szerdán győzelmet hirdetett a Hegyi-Karabah elleni egynapos katonai támadás után, amelynek során Baku tüzérségi tűzzel lőtte az örmény ellenőrzésű régiót. 

Hegyi-Karabah örmény vezetése szerda reggel tűzszünetet kötött, hogy megakadályozza a további vérontást, mivel az azerbajdzsáni erők jelentős előrenyomulást értek el a szakadár térségben.

Az azerbajdzsáni védelmi minisztérium szerint a karabahi örmény fél beleegyezett, hogy „leteszik a fegyvert, elhagyják harcálláspontjaikat és katonai állásaikat, és teljesen lefegyverzik magukat. Az örmény fegyveres erők egységei elhagyják Azerbajdzsán területeit, az illegális örmény fegyveres csoportokat feloszlatják".

„A jelenlegi helyzetben a nemzetközi közösségnek a háború befejezése és a helyzet megoldása irányába tett lépései elégtelenek. Ezt figyelembe véve az Arzak Köztársaság hatóságai elfogadják az orosz békefenntartó kontingens parancsnokságának javaslatát a tűzszünetre vonatkozóan" - közölte a hegyi-karabahi elnöki hivatal. Ezt a Politico írta cikkében.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések