A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hagyományos angol sós muffin kelt tésztából: serpenyőben sül ropogósra


Az angolok muffinja kelt tésztából készül, sós, és nem sütőben, hanem serpenyőben sül.


A sós angol muffin alig emlékeztet a nálunk ismert változatra. Míg felénk a muffin egyszerű kevert tésztából áll, és szinte mindig édes, az angolok változata élesztővel készül, sós, és serpenyőben pirul. Mivel főleg reggelire fogyasztják, a tésztát előző este érdemes összeállítani, és hagyni, hogy a hűtőben, lassan keljen meg. Így reggel már csak frissen ki kell sütni a kis darabokat.

Hozzávalók 6 darabhoz

👉 35 dkg liszt
👉 3 dkg vaj
👉 2 dkg élesztő
👉 1.5 dl víz
👉 1.5 dl tej
👉 1 teáskanál só
👉 1 teáskanál cukor
👉 1 evőkanál kukoricadara a sütéshez

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg. Add hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és tíz perc alatt futtasd fel. Közben a lisztet szitáld egy tálba. Sózd meg, és morzsold el a szoba-hőmérsékletű, puha vajjal. Add hozzá a vizet, az élesztős tejet, és jól dolgozd össze. Lágy, ragacsos tésztát fogsz kapni. Tedd a hűtőbe egy éjszakára.

Másnap reggel vedd ki a hűtőből a tésztát. Lisztezett felületen gyúrd át, formázz belőle hat bucit. Egy száraz serpenyőbe szórj kukoricadarát, forrósítsd fel, és ezen süsd a darabokat aranyszínűre oldalanként öt perc alatt. Önmagukban is nagyon finomak, de félbevágva szendvicsként is jól működnek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések