Készítsd el ez a csodás és egyszerű darafelfújtat, és élvezd a hamisítatlan retró hangulatot!
A darafelfújt alapja egyszerű, sűrűre főtt tejbegríz, amelyet utána a piskótához hasonló módon, felvert tojásfehérjével kell lágyítani. Az így kapott grízkochot eheted lekvárral, kakaóval, vagy főzhetsz hozzá isteni finom házi vaníliapudingot.
Hozzávalók 4 személyre
👉 20 dkg gríz
👉 20 dkg cukor
👉 8 tojás
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 1 liter tej
👉 1 citrom
👉 1 csipet só
👉 vaj és zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
Először a tejbegrízes alapot készítsd el. Ehhez a tejet tedd fel főni a cukor felével. Amikor felforrt, adagold bele a grízt, és kézi habverővel folyamatosan kevergetve közepes lángon főzd sűrűre. Ha elkészült, tedd félre, hogy langyosra hűljön.
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgáját keverd ki a cukor másik felével és a vaníliás cukorral. Reszeld bele a citrom héját, forgasd hozzá először a kihűlt tejbegrízt, utána óvatosan, hogy meg ne törjön, a tojáshabot.
Egy tepsit kenj ki vajjal, és szórj meg egy kevés zsemlemorzsával. Egyengesd el benne a masszát, és 180 fokon 45 perc alatt süsd pirosra.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések