Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Filléres darafelfújt, tejbegrízes alappal: igazi retro recept, amit mindenki imádni fog


Készítsd el ez a csodás és egyszerű darafelfújtat, és élvezd a hamisítatlan retró hangulatot!


A darafelfújt alapja egyszerű, sűrűre főtt tejbegríz, amelyet utána a piskótához hasonló módon, felvert tojásfehérjével kell lágyítani. Az így kapott grízkochot eheted lekvárral, kakaóval, vagy főzhetsz hozzá isteni finom házi vaníliapudingot.

Hozzávalók 4 személyre

👉 20 dkg gríz
👉 20 dkg cukor
👉 8 tojás
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 1 liter tej
👉 1 citrom
👉 1 csipet só
👉 vaj és zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

Először a tejbegrízes alapot készítsd el. Ehhez a tejet tedd fel főni a cukor felével. Amikor felforrt, adagold bele a grízt, és kézi habverővel folyamatosan kevergetve közepes lángon főzd sűrűre. Ha elkészült, tedd félre, hogy langyosra hűljön.

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgáját keverd ki a cukor másik felével és a vaníliás cukorral. Reszeld bele a citrom héját, forgasd hozzá először a kihűlt tejbegrízt, utána óvatosan, hogy meg ne törjön, a tojáshabot.

Egy tepsit kenj ki vajjal, és szórj meg egy kevés zsemlemorzsával. Egyengesd el benne a masszát, és 180 fokon 45 perc alatt süsd pirosra.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések