A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Éva néni 28 milliós ajándékával méltó emléket kaphat a szoboszlói irodalom


Bieliczkyné Buzás Éva a jelentős összeg mellett értékes gyűjteményt is adott a városnak az Irodalom Háza létrehozásához. 

Összesen 28 millió forintot és értékes irodalmi gyűjteményt ajándékozott Hajdúszoboszlónak Bieliczkyné Buzás Éva az Irodalom Háza létrehozásához, a nagylelkű felajánlást ünnepi műsorral egybekötve köszönte meg a város, számolt be Facebook-oldalán Czeglédi Gyula polgármester.

Az ünnepséget a Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Városi Pedagógus Énekkar műsora nyitotta meg, majd dr. Bihari-Horváth László, a Bocskai István Múzeum igazgatója köszöntötte az adományozót és a vendégeket. Az eseményen Bieliczky Joó Sándor író, költő szerelmesverseit Galánfi András Kossuth-díjas művész, a város díszpolgára szavalta.

Az önkormányzat nevében Czeglédi Gyula és Majoros Petronella alpolgármester virággal és az ajándékozást dokumentáló emléklappal köszönte meg az adományt. Az ünnepségen Bodó Sándor országgyűlési képviselő is részt vett, aki a térség és az egész ország kulturális örökségét gyarapító jelentős értékű felajánlást méltatta.

Jövő tavasszal nyithatják meg

Czeglédi Gyula a bejegyzésben hozzátette: a Szoboszlói Irodalom Háza a Bocskai-múzeum kezelésébe kerül, s mint kiállítótér, méltó emléket fog állítani

  • Bieliczky Joó Sándor író, költő munkásságnak,
  • felesége, Éva zenetörténeti kutatásainak,
  • Szép Ernőnek,
  • és azoknak, akik az irodalom és a zene területén kiemelkedőt, maradandót alkottak Hajdúszoboszlón.

A polgármester posztja szerint az adománynak köszönhetően a tervek szerint

2024 tavaszán, a Kossuth utca 9. szám alatt nyílik meg az Irodalom Háza.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések