A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Erős robbanások Kijevben és Ukrajna számos régiójában


Az ukrán sajtó szerint erős robbanások rázták meg Kijevet. 

“Kijevben erőteljes robbanások” – jegyezte meg a Közélet hírek nevű ukrán Telegram-csatorna.

Korábban a csatorna a Kijevi területen történt robbanásokról számolt be.

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko a Telegram-csatornáján pontosította, hogy a robbanás a Darnyitckij kerületben történt. Elmondása szerint a Szvjatosinszki járás egyes városrészeiben nincs víz és áramszolgáltatás.


Ezenkívül a Zerkalo Nedeli lap szerint robbanások történtek Ivano-Frankivszk és Rivne, Lemberg, Harkov és Vinnicja körzetekben.

Emellett Ihor Taburec, a cserkaszi területi katonai közigazgatás vezetője a Telegram-csatornáján közölte, hogy a rakétacsapás következtében megsérült egy szociális infrastrukturális létesítmény a régióközpontban.


Az ukrán digitális átalakulásért felelős minisztérium online térképe szerint az egész ország területén légiriadót rendeltek el.

Az orosz hadsereg október 10-e óta rendszeresen csapásokat mér az ukrán védelmi iparra, a katonai közigazgatásra, a kommunikációs és energetikai létesítményekre. Mint Vlagyimir Putyin rámutatott, ez válasz a krími híd elleni terrortámadásra és az oroszországi polgári infrastruktúra elleni egyéb támadásokra. Azóta minden nap légiriadót hirdetnek ki ukrán régiókban, olykor országszerte.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések